Studie- och yrkesvägledning, SYV

Vår SYV, studie- och yrkesvägledare, heter Annika Billetun och arbetar på skolan onsdagar och fredagar. Drop-in för elever kl 10.00-11.00. Välkommen att ta kontakt om du har frågor.

 

Kontaktuppgifter

Telefon: 018-727 22 03 eller 072-709 61 15

E-post: annika.billetun@uppsala.se

Drop-in för elever onsdagar och fredagar kl 10.00-11.00

 

Detta kan du få hjälp med

Studie-och yrkesvägledningen i grundskolan syftar till att ge dig stöd och förberedelse inför val av fortsatta studier och val av yrke. Störst fokus ligger på åk 7–9 och valet till gymnasieskolan.

Genom vägledningssamtal och information får du kunskap och ökad självmedvetenhet för att kunna göra väl underbyggda val.

I årskurs 9 erbjuds du individuellt vägledningssamtal för att samtala kring intressen och styrkor, olika alternativ och möjligheter och begränsningar. Detta som en hjälp i processen för att du ska kunna fatta ett väl genomtänkt beslut.

 

Länkar inför gymnasievalet 

Hitta gymnasieutbildningar och skolor Hitta utbildningar, gymnasieskolor och gymnasiesärskolor i Uppsala kommun.

Sök till gymnasiet  Här finns information för dig som ska söka till gymnasiet. Du som är folkbokförd i någon av kommunerna Heby, Knivsta, Tierp, Uppsala eller Östhammar ska söka genom gymnasieantagningen i Uppsala.

Gymnasievalets ansökningssida  Du som är folkbokförd i någon av kommunerna Heby, Knivsta, Tierp, Uppsala eller Östhammar ska söka här.

 

 

 

Uppdaterad: