Läsår 2020-23

Gränbyskolan ingår för närvarande i tre Erasmusprojekt: Jobbskuggning, Eye opener och M-learning (Mobile-Learning). Projektet M-learning genomförs i samarbete med fem andra länder - Frankrike, Kroatien, Spanien, Tyskland och Turkiet - och syftar till att med hjälp av digitala hjälpmedel utveckla lärande och undervisning. Projektets logga är framtagen av Hugo Eriksson, elev på Gränbyskolan. Här nedan kan du läsa mer om våra projekt och resor.

 

Erasmusresa till Italien i april 2023

Den 11-18/4 åker elever från Gränbyskolan till Campobasso, en stad i centrala Italien. Resan ingår i ett av våra Erasmusprojekt som heter Eye opener och eleverna bor hemma hos en italiensk värdfamilj och följer värdeleven under skoldagen. Genom projektet får eleverna möjlighet att lära av varandra, utbyta erfarenheter och skapa relationer som leder till fortsatt samarbete och kontakt över tid. Buon viaggio!

 

Italienpuff.png

 

 

 

Dags för ny Erasmusresa i vår - denna gång till Kroatien och Tyskland! Resorna görs inom projektet M-learning och första redan går till Zagreb i Krotatien i mars. I maj åker vi till Dortmund i Tyskland. Det är fyra elever som åker med till respektive land.

Anmälan för dig som elev görs genom att du skriver ett brev där du beskriver dig själv och motiverar varför du ska väljas ut. När uttagningen är klar får du och dina vårdnadshavare mer information om resan och vad man behöver tänka på. Anmälan ska göras senast 16 december. 

Läs mer här om hur det går till när du ska anmäla dig:

Erasmusbrev resa Kroatien och Tyskland vt23.pdf (PDF, 675 KB)

 

Kroatien tyskland flagga.png

 

 

Erasmusresa till Italien i oktober 2022! Ytterligare en resa inom Gränbyskolans Erasmusprojekt genomförs 23-29 oktober. Detta projekt heter Eye opener och genomförs i staden Forlì strax utanför Bologna i Italien. Våra elever besöker olika skolor i staden för att knyta kontakter och utbyta erfarenheter. Eleverna bor hemma hos en italiensk värdfamilj och följer värdeleven under skoldagen. 

Anmälan för dig som elev görs genom att du skriver ett brev där du beskriver dig själv och motiverar varför du ska väljas ut. När uttagningen är klar får du och dina vårdnadshavare mer information om resan och vad man behöver tänka på. Anmälan ska göras senast 12 september

Läs mer här om hur det går till när du ska anmäla dig:

Erasmusbrev till vårdnadshavare - Italien oktober 2022.pdf (PDF, 114 KB)

 

Italienpuff.png

 

 

Dags att resa till Frankrike den 16-22 oktober 2022! Den 16-22 oktober ska Gränbyskolan åka på sin andra mobility (resa) genom vårt Erasmusprojekt M-learning och denna gång bär det iväg till nordvästra Frankrike, Ardres och en skola som heter Collège de l'Europe Ardres. Elever bor i värdfamiljer och deltar i en mängd roliga och spännande aktiviteter.

Anmälan för dig som elev görs genom att du skriver ett brev där du beskriver dig själv och motiverar varför du ska väljas ut. När uttagningen är klar får du och dina vårdnadshavare mer information om resan och vad man behöver tänka på. Anmälan ska göras senast 2 september.

Läs mer här om hur det går till när du ska anmäla dig:

Erasmusbrev till vh - Frankrike oktober 2022.pdf (PDF, 89 KB)

 

franskaflaggan.png

 

 

Den 23-27 januari 2022 hade vi besök av våra samarbetsländer! Det var 26 elever som kom till oss och som vi äntligen fick träffa. På schemat stod förutom undervisning även semlor, skridskor och stadsbesök.

Välkommen.puff.jpg

 

 

Uppdaterad: