Välkommen till Gränbyskolan

Vår skola har ca 400 elever i årskurs 6-9. Vi ligger nära centrala Uppsala med bra bussförbindelser och cykelvägar och har samtidigt närhet till naturområden. På vår skola vill vi att du ska trivas och må bra och att du ska lära för livet.

Våra lärare är skickliga pedagoger och har höga förväntningar på dig. Vi vill att du ska nå de mål du sätter upp och vi vill utmana dig att utvecklas. Vi vill att du ska lära för livet.

Vi arbetar tillsammans med att anpassa undervisningen efter dina förutsättningar och behov. Som hjälp i det arbetet har vi förutom lärare även elevassistenter och socialpedagoger samt ett erfaret elevhälsoteam bestående av kuratorer, skolpsykolog, specialpedagog, speciallärare och studie- och yrkesvägledare.

Vårt engagerade elevhälsoteam är erfaret och kompetent och jobbar i nära samarbete med alla elever och vuxna. Vi har också ett aktivt elevråd som arbetar för att du ska ha roligt i skolan och känna dig trygg.

Du kanske dessutom är väldigt idrottsintresserad? Då kan du välja någon av våra särskilda inriktningar fotboll, basket eller friidrott.

På vår skola trivs vi och har kul! Vi ser fram emot att just du blir en del av vår gemenskap – välkommen till oss!