Läsåret 2018-2019

Gränbyskolan är en av 30 utvalda skolor i Sverige att under läsåret 2018/19 delta i "Kuben", ett projekt om mänskliga rättigheter som arrangeras av Raoul Wallenberg Academy. Projektet avslutas med en utställning i Kungsträdgården i Stockholm i augusti 2019. Tillsammans med en partnerskola i Spanien ska Gränbyskolan arbeta med FN:s deklaration artikel 30: Rätten till mänskliga rättigheter.

Projektet "Kuben - Varje människa kan göra skillnad” består av 30 svarta kuber i stål som skickas till 30 utvalda skolor över hela Sverige. Varje kub representerar en rättighet utifrån FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. 

Elever får använda sin kreativitet och fritt gestalta inuti kuben, med fokus på hur alla människor kan göra skillnad när det gäller att stå upp för civilkurage och medmänsklighet. 

Projektet avslutas i samband med Raoul Wallenbergs dag, då alla 30 kuber samlas i en utställning i Kungsträdgården i Stockholm. Kuberna invigs och visas upp för allmänheten den 27 augusti 2019. 

Gränbyskolans arbete med Kuben kring FN.s deklaration artikel 30 "Rätten till mänskliga rättigheter" kommer att ingå som en del av elevens val och som en uppstart åker eleverna till Stockholm för att titta på utställningen av föregående års kuber. Projektet är tänkt att ske i samarbete med en partnerskola i Spanien, IES Guadarrama.

//

Projektet avslutades med en utställning i Kungsträdgården i Stockholm i augusti 2019. Så här fin blev den!

 

 

 

 

 

 

Läs mer om Kubprogrammet på följande länk: 

Kubprogrammet

 

Uppdaterad: