Finalist Guldäpplet

Vi är otroligt stolta över att vår Emelie Hahn, lärare i tyska och SO på Gränbyskolan, är en av finalisterna till Guldäpplet - ett pris till lärare i Sverige som med stöd av IT förnyar och inspirerar lärandet. Den 26 oktober presenteras vinnaren.

Lärarpriset Guldäpplet är ett lärarstipendium som delas ut årligen till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält.

Emelie Hahn, lärare i tyska och SO på Gränbyskolan, är en av tre finalister bland 100 nominerade. Juryns motivering:

För ett målmedvetet arbete med att utveckla språklig och kulturell kompetens liksom digital kompetens och omvärldskunskap hos eleverna. Emelie inspirerar eleverna till delaktighet och till kontakt med elever i andra länder, upplevelser och erfarenheter som många annars inte får.

Elevernas lärande utvecklas och förstärks med ökade möjligheter att lyckas och att nå sina individuella mål. Hon är starkt drivande i sin egen skola och inspirerar kollegor, både i lokala, nationella och internationella sammanhang.

Den slutliga vinnaren av Guldäpplet 2020 presenteras måndagen den 26 oktober på Guldäpplets dag i Stockholm och on-line. Vi håller alla tummar och tår för Emelie!

Läs mer på Guldäppletts webbsida: https://www2.diu.se/guldapple/

29 september 2020