Kort information om skolan

Gränbyskolan är en 6-9 skola som ligger belägen i bostadsområdet Gränby, alldeles i närheten av Tycho hedéns väg.

Gränbyskolan

Finns det bra och dåliga skolor? Ja, det är klart!

Men vad tycker du är typiskt för en bra skola? Att skolan lockar mer än 400 tjejer och killar från alla bostadsområden i hela Uppsala och däromkring? Att eleverna når bra resultat? Att skolan har aktiva föräldrar som vill vara med och påverka skolan? Att den har en egen maskot? Att den erbjuder dig spännande val som gör att du på skoltid kan fördjupa dig i det som intresserar dig mest? Att den har en rektor som tycker att han har världens roligaste och viktigaste jobb? Att skolan erbjuder dig möjligheten att läsa gymnasiekurser i matematik redan på högstadiet? Att den har en aktiv idrottsförening och att skolan ofta placerar sig högt i olika idrottsmästerskap? Att skolan har ett av Uppsalas mest aktiva elevråd? Att den har en engagerad och proffsig elevhälsa? Att skolan erbjuder rätt form av stöd för den som behöver? Att skolans personal målmedvetet satsar på att bli Sveriges bästa skola 2020? Om svaret är JA på de här frågorna är Gränbyskolan verkligen en bra skola!

Modern forskning säger att det viktigaste för en skola är dess lärare. Och här på Gränbyskolan har vi riktigt skickliga lärare! Våra lärare samarbetar och undervisar med engagemang och hjärta: de har höga förväntningar på dig, och de vill att du ska lyckas och trivas! Vårt allra viktigaste mål är att du under din tid på Gränbyskolan får en positiv syn på livet och lär dig allt du behöver för att ta dig dit du vill i dina egna drömmar, i din egen framtid.

En bra skola kan ta dig dit du vill. Gränbyskolan är en bra skola!

25 november 2016