Friidrott

Sedan hösten 2018 kan vi erbjuda friidrottsinriktning på Gränbyskolan. Vi samarbetar med Upsala IF - Friidrott som har skickliga och pedagogiska tränare.

Bra träningsförutsättningar

Gränbyskolans friidrottsundervisning bedrivs på i friidrottshallen IFU Arena.

Undervisningen leds av skickliga och pedagogiska tränare som själva är aktiva friidrottare.

Inför läsåret 2019-20 erbjuder vi två friidrottslektioner per vecka i årskurs 7-9 och en lektion per vecka i årskurs 6.

Prova-på i åk 6 och friidrottssval åk 7-9

Vi ser årskurs 6 som ett prova-på- år där alla som vill får chansen att testa friidrott på skoltid.

Vi förväntar oss sedan att de elever som väljer friidrottsinriktning inför årskurs 7 visar ett stort intresse och engagemang för sitt val. Det val man då gör gäller nämligen för hela årskurs 7-9.

Vem är du som söker

Vi tror att du som söker till oss är en positiv tjej eller kille som älskar friidrott och är målmedveten vad gäller dina studier och idrottsambitioner. Du vågar utmana dig själv, är nyfiken och vill utvecklas. Du bor i Uppsala med omnejd.

Individuell utveckling

Vår ambition med friidrottsundervisningen är att erbjuda individuell utbildning och utveckling av dig som friidrottselev.

Vi strävar efter att du ska få möjlighet att utvecklas i din egen takt utifrån egna förutsättningar, målsättning och behov.

Vi vill att din glädje för friidrott ska växa, att du ska våga ta för dig och att utbildningen ska ge dig förutsättningar för att kunna lyckas både nationellt och internationellt oavsett nivå.

Gränbyskolan - en kreativ miljö

Att välja friidrottsinriktning hos oss vid Gränbyskolan innebär att du får tid att inom skoldagens ram ägna dig åt ditt stora intresse.

Vi vill också utmana dig att utveckla andra förmågor du har. Våra lärare på skolan är skickliga pedagoger som vill göra allt för att du ska lyckas och du får möjlighet att fördjupa din kunskap och vidga din kreativitet inom skolans olika ämnen.

Välkommen till oss

På Gränbyskolan har vi höga förväntningar på dig och tycker det är viktigt att du trivs och mår bra. Vi ser därför fram emot att just du blir en del av vår gemenskap. Välkommen till oss!

Läs mer om Upsala IF - Friidrott: http://www.uiffriidrott.se/start/?ID=132228