Basket

Vår basketinriktning är en mycket etablerad verksamhet och leds av välutbildade basketinstruktörer. Allt sedan 2005 har vi på Gränbyskolan skapat möjlighet för intresserade basketungdomar att kombinera sin skolgång med en bred basketutbildning.

Bra träningsförutsättningar

Vår basketundervisning bedrivs i Gränbyskolans egen idrottssal som är en fullstor hall med 12 st basketkorgar. Våra basketinstruktörer håller hög kvalitet med SBBF steg 4 utbildning.

Vi erbjuder två lektionspass per vecka á 80 minuter och undervisningen följer en väl utvecklad studieplan (SUP). Främst fokuserar vi på att förbättra dina förmågor vad gäller teknik, taktik, samspel och fysik.

Vem är du som söker

Vi tror att du som söker till oss är en positiv tjej eller kille som älskar basketsporten och är målmedveten vad gäller dina studier och idrottsambitioner. Du vågar utmana dig själv, är nyfiken och vill utvecklas. Du bor i Uppsala med omnejd.

Vi ser årskurs 6 som ett prova-på-år där alla som vill får chansen att testa basket på skoltid. Inför årkurs 7 väljer du på nytt och av dig som då väljer basketinriktning under de tre åren i åk 7-9 förväntar vi oss ett stort intresse och engagemang för ditt val.

Individuell utveckling

Vi på Gränbyskolan arbetar med individuell utbildning och utveckling av dig som basketelev.

Vi strävar efter att du ska få möjlighet att utvecklas i din egen takt utifrån egna förutsättningar, målsättning och behov.

Vår intention är att din glädje för basket ska växa, att du ska våga ta för dig och att utbildningen ska ge dig förutsättningar för att kunna lyckas både nationellt och internationellt oavsett nivå.

Gränbyskolan – en kreativ miljö

Att välja basketinriktning hos oss vid Gränbyskolan innebär att du får tid att inom skoldagens ram ägna dig åt ditt stora intresse.

Vi vill också utmana dig att utveckla andra förmågor du har. Våra lärare är skickliga pedagoger som vill göra allt för att du ska lyckas och du får möjlighet att fördjupa din kunskap och vidga din kreativitet inom skolans olika ämnen.

Våra elever i åk 6 och 7 har egna ipads som används i undervisningen och inom t ex No/teknik arbetar vi med programmering.

Välkommen till oss

På Gränbyskolan har vi höga förväntningar på dig och tycker det är viktigt att du trivs och mår bra. Vi ser därför fram emot att just du blir en del av vår gemenskap. Välkommen till oss!

Välkommen att kontakta

Ike Person