Val och årskurser

På Gränbyskolan kan du välja bland olika moderna språk och inom elevens val finns möjligheten till bl a idrottsinriktning. Inför läsåret 2019-20 försvinner elevens val efter beslut av Skolverket men Gränbyskolan fortsätter att erbjuda idrottsinriktning inom det som istället kallas skolans val.

Moderna språk

Här på Gränbyskolan kan du välja bland följande moderna språk: franska, spanska, tyska.

Elevens val

Under läsåret 2018-19 läser våra elever följande inom elevens val:

- åk 6-9 elevens val idrottsinriktning: basket, friidrott eller fotboll

- åk 6-8 elevens val övriga ämnen, dvs för dig som inte valt idrottsinriktning: projekt Kuben och Erasmus (so); estetiskt skapande (bild/trä-/textilslöjd); drama (sv); bollsport eller dans (idrott); sång- och instrumentalmusik (musik); fördjupningar inom no/teknik.

- åk 9: elevens val ämnesfördjupning, dvs för dig om inte valt idrottsinriktning. Ämnesfördjupning innebär att du under några veckor fokuserar extra inom något av t e x ämnena engelska, matematik och svenska. Du väljer sedan på nytt.

Inför läsåret 2019-20 erbjuder vi inom ramen för skolans val:

- åk 6-9 idrottsinriktning: basket, friidrott eller fotboll

- åk 6-8 övriga ämnen: so/sv - mänskliga rättigheter projekt Kuben och Erasmus, bild/slöjd  - estetiskt skapande, sv - drama, idrott - bollsport, no/teknikfördjupning. (Med reservation för att alternativen bland övriga ämnen kan komma att ändras inför nästa läsår.)

Att tänka på inför val av elevens/skolans val:

- Du väljer antingen ett elevens/skolans val med idrottsinriktning eller ett elevens/skolans val för övriga ämnen.

- Om du väljer elevens/skolans val idrottsinriktning rekommenderar vi att du är med i ett lag och spelar regelbundet.

- Ditt val av idrottsinriktning i åk 6 innebär att du provar på under ett år. Om du vill fortsätta väljer du idrottsinriktning på nytt inför åk 7. Det valet gäller sedan för hela åk 7-9.

- Om du väljer elevens/skolans val övriga ämnen kan du välja ett nytt ämne för varje termin

Andra sidor under: Val och årskurser