Val och årskurser

Gränbyskolan är en åk 6-9 skola där du har möjlighet till ett eget elevens val. Vi erbjuder följande val:

Modernt språk:

• Franska, spanska eller tyska

Elevens val:

• Elevens val idrottsinriktning: fotboll, basket eller friidrott

• Elevens val övriga ämnen (exempel): mänskliga rättigheter (so/sv), estetiskt (bild/slöjd), skapa musik/text (musik), drama/film (sv), bollsport (idrott), experiment/programmering/uppfinningar (no/teknik).

Att tänka på vid elevens val:

- Du väljer antingen elevens val med idrottsinriktning eller elevens val övriga ämnen.

- Om du väljer idrottsinriktning rekommenderar vi att du är med i ett lag och spelar regelbundet.

- Ditt val av idrottsinriktning i åk 6 innebär att du provar på under ett år. Om du vill fortsätta väljer du idrottsinriktning på nytt inför åk 7. Det valet gäller sedan för hela åk 7-9.

Elevens val åk 9

Du som inte har valt någon av våra idrottsinriktningar väljer i åk 9 elevens val fördjupning. Fördjupning innebär att du under några veckor fokuserar extra inom något av t e x ämnena engelska, no, samhällskunskap, idrott. Det är två valtillfällen varje termin och du har därmed möjlighet att byta ämne.

24 juli 2018