Val till åk 7

Hej! Du har valt att börja hos oss på Gränbyskolan läsåret 20/21 – hjärtligt välkommen! Inför starten i höst behöver vi veta vilket moderna språk du läser just nu eller om du inte läser något moderna språk alls. Du ska även göra ett val av skolans val.

Val av moderna språk och skolans val åk 7 läsåret 20/21

Moderna språk. På Gränbyskolan läser vi följande språk:

• Franska
  • Spanska
  • Tyska

Skolans val. Du väljer något du är extra intresserad av. Vi erbjuder två olika typer skolans val och du väljer ett av dem:

1)      Idrottsinriktning, du gör ett val för alla årskurserna 7-9

• Basket
  • Fotboll
  • Friidrott

2)      Övriga ämnen, du gör ett val för varje termin. Det kan t ex vara:

• Bild, film, foto
  • Idrott och rörelse
  • Internationella relationer
  • Programmering
  • Textil-/träslöjd

Det du ska göra nu är att meddela vilket moderna språk du läser och om du vill välja skolans val med idrottsinriktning eller inte.

Om du inte läser något moderna språk ska du meddela det. Vill du inte välja en idrottsinriktning fyller du inte i något sådant val. Du kommer istället att vid ett senare tillfälle få göra ett skolans val övriga ämnen.

Obs! Att tänka på om du vill välja idrottsinriktning:

-       Vi rekommenderar att du är med i ett lag för idrotten och tränar regelbundet.

-       Inför åk 7 gäller ditt val av idrottsinriktning för alla årskurserna 7-9. Du väljer alltså inte på nytt någon mer gång.

-       I åk 7-9 har du 2 träningspass/vecka.

VALET GÖRS DIGITALT. Du gör ditt val digitalt genom att ett e-postmeddelande skickas från skolan med en länk till valblanketten. Följ instruktionerna när du har klickat på länken.

Senast den 10 maj ska du ha gjort ditt val.

Har du frågor om valet kontakta:

Marina Janserius, biträdande rektor 018-727 59 10, marina.janserius@uppsala.se

Gränbyskolans expedition 018-727 58 20, granbyskolan@uppsala.se

INSTÄLLT FÖRÄLDRAMÖTE/KARUSELLDAG I MAJ

Vi har tidigare aviserat att vi ska bjuda in till föräldramöte och Karuselldag för våra nya elever och vårdnadshavare. Dessa två tillfällen ställs in på grund av rådande situation med anledning av Corona.

Skolledning och personal Gränbyskolan