Val till åk 6

Hej! Du har valt att börja hos oss på Gränbyskolan läsåret 20/21 – hjärtligt välkommen! Inför starten i höst behöver du göra två val: moderna språk och skolans val.

Val av moderna språk och skolans val åk 6 läsåret 20/21

Moderna språk. Du läser ett nybörjarspråk. Vi erbjuder följande val:

• Franska
  • Spanska
  • Tyska

Skolans val. Du väljer något du är extra intresserad av. Vi erbjuder två olika typer skolans val och du väljer ett av dem:

1)      Idrottsinriktning, du gör ett val för hela läsåret 20/21

• Basket
  • Fotboll
  • Friidrott

2)      Övriga ämnen, du gör ett val för varje termin. Det kan t ex vara

• Bild, film, foto
  • Idrott och rörelse
  • Internationella relationer
  • Programmering
  • Textil-/träslöjd

Det du ska bestämma nu är vilket moderna språk du vill läsa och om du vill välja skolans val med idrottsinriktning eller inte.

Vill du inte välja en idrottsinriktning fyller du inte i något sådant val. Du kommer istället att vid ett senare tillfälle få göra ett skolans val övriga ämnen.

Obs! Att tänka på om du vill välja idrottsinriktning:

-       Vi rekommenderar att du är med i ett lag för idrotten och tränar regelbundet.

-       Åk 6 är ett prova-på-år. Vill du sedan fortsätta med din idrottsinriktning gör du ett nytt val inför årskurs 7. Det valet gäller för alla årskurserna 7-9.

-       I åk 6 har du 1 träningspass/vecka. I åk 7-9 har du 2 träningspass/vecka.

Senast den 10 maj ska du ha gjort ditt val.

Har du frågor om valet kontakta:

Marina Janserius, biträdande rektor 018-727 59 10, marina.janserius@uppsala.se

Gränbyskolans expedition 018-727 58 20, granbyskolan@uppsala.se

INSTÄLLT FÖRÄLDRAMÖTE/KARUSELLDAG I MAJ

Vi har tidigare aviserat att vi ska bjuda in till föräldramöte och Karuselldag för våra nya elever och vårdnadshavare. Dessa två tillfällen ställs in på grund av rådande situation med anledning av Corona.

Skolledning och personal Gränbyskolan